Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), έχοντας συμπληρώσει 20 χρόνια δυναμικής πορείας από την ίδρυση του και με όραμα τη συγκρότηση ενός στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης για μία σύγχρονη, ψηφιακή και ανταγωνιστική Ελλάδα, διοργανώνει Συνέδριο για την Ψηφιακή Οικονομία, το digital economy forum 2016, την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016, στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental, με τίτλο “Η επανεκκίνηση είναι ψηφιακή”.
Κεντρικός ομιλητής στο επίσημο δείπνο του Συνεδρίου, που θα παρατεθεί το βράδυ της ίδιας ημέρας, είναι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, κύριος Αλέξης Τσίπρας, ενώ την έναρξη των εργασιών έχει προσκληθεί να πραγματοποιήσει ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης. Παράλληλα, στο Συνέδριο συμμετέχουν υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Κυβέρνησης, της Ακαδημαϊκής κοινότητας, αλλά και επιχειρηματίες τόσο του κλάδου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, όσο και παραγωγικών κλάδων της οικονομίας.
Με τη διοργάνωση του digital economy forum 2016 “Η επανεκκίνηση είναι ψηφιακή”, ο ΣΕΠΕ θέτει τις βάσεις για έναν γόνιμο διάλογο, καλώντας όλες τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας να συμβάλουν στην Εθνική αυτή προσπάθεια αντιμετώπισης της ύφεσης, καταθέτοντας συγκεκριμένους άξονες δράσης, που θα συντελέσουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη ενός νέου παραγωγικού μοντέλου για την Ελληνική οικονομία, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των αγορών, προσδίδοντας ώθηση σε νέες επενδύσεις και δημιουργώντας μια σύγχρονη αναπτυξιακή προοπτική για τη χώρα.
Βασικές θεματικές ενότητες του Συνεδρίου, όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία ανάπτυξης ενός δημιουργικού και παραγωγικού διαλόγου με την παρουσίαση εμπειριών, αναγκών, ιδεών και προτάσεων σε κάθε τομέα της Ελληνικής οικονομίας, είναι: Ψηφιακή Ανάπτυξη & Χρηματοδοτικά Εργαλεία, Ενισχύοντας την Καινοτομία, Ψηφιακή Πολιτεία, Ψηφιακές Δεξιότητες, Ψηφιακό Επιχειρείν, και Ψηφιακές Υποδομές. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το CEO panel, όπου επικεφαλής κορυφαίων εταιρειών του κλάδου ψηφιακής τεχνολογίας καθώς και σημαντικών παραγωγικών κλάδων της χώρας μεταφέροντας την εμπειρία τους, θα συζητήσουν το παρόν αλλά και το ρόλο που θα διαδραματίσουν οι Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών στο μέλλον της χώρας, αναλύοντας τη διεθνή εμπειρία. Οι καλεσμένοι του πάνελ τοποθετούνται σε ένα γόνιμο διάλογο για τις απαιτούμενες θεσμικές παρεμβάσεις, που θα επιτρέψουν στην Ελληνική οικονομία να απαντήσει -επιτέλους- θετικά στην ψηφιακή πρόκληση της εποχής.
Ο καθοριστικός ρόλος που μπορούν και οφείλουν να διαδραματίσουν οι Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών τα αμέσως επόμενα χρόνια στην ανάκαμψη της οικονομίας και της εξόδου της χώρας από την κρίση, στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας, προσφέροντας ταυτόχρονα εφόδια και κίνητρα, δεξιότητες και ευκαιρίες για την αντιμετώπιση της ανεργίας, θα αναδειχθεί μέσα από συγκεκριμένες πρακτικές και προτάσεις στο πλαίσιο των θεματικών ενοτήτων του Συνεδρίου.
Οι Ελληνικές επιχειρήσεις σήμερα, περισσότερο από ποτέ, καλούνται να επισπεύσουν τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό, ώστε να απαντήσουν στις αυξημένες απαιτήσεις ενός διεθνούς καταναλωτικού κοινού, ενώ την ίδια στιγμή οι ψηφιακές τεχνολογίες μπορούν να συνεισφέρουν τα μέγιστα στην οικοδόμηση ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου για την Ελληνική Πολιτεία, λειτουργώντας ως καταλύτης ανάπτυξης και μετασχηματίζοντας τη σχέση Δημοσίου-Επιχειρήσεων-Πολιτών. Μέσα από το digital economy forum 2016 “Η επανεκκίνηση είναι ψηφιακή”, ο ΣΕΠΕ υπογραμμίζει πως η Ελλάδα μπορεί να γίνει δημιουργική, αξιοποιώντας την τεχνολογία σε τομείς που αποτελούν το συγκριτικό της πλεονέκτημα, όπως είναι ο τουρισμός, η ναυτιλία, αλλά και άλλοι παραγωγικοί κλάδοι, όπως η βιομηχανία, η αγροτική παραγωγή και η ενέργεια. Ταυτόχρονα, η ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων του πληθυσμού και η αξιοποίηση του υψηλού επιπέδου επιστημονικού ανθρώπινου δυναμικού, πρέπει να αποτελέσει Εθνική προτεραιότητα.
Πηγή: www.startup.gr